Thursday, May 12, 2011

nasi lemak paling mahal pernah dimakan

di suatu hari di hari selasa yg lepas

time lunch hour

ruang kedai makan kecil sahaja

kalu tak silap, ada dlm 3 meja jer



meja cashier pn kecil jer







air teh o yg di order

tp bukan sebarang teh o




teh o saffron

nampak tu helaian2 kecil halus dlm air (kalu nampak laaa)

saffron berasal drpd stigma bunga (sbb tu saffron ni mahal)

byk khasiat utk perubatan dan juga diguna dlm masakan

pembekal terbesar saffron adalah negara Iran



sambil tunggu order sampai
posing dpn kedai dulu




ini dia nasi lemak pertama kali nya makan di UAE

18 dhs nasi lemak
3 dhs telur




kadang makan suka tinggal-tinggal sket mcm ni
dah ler mahal hahahaha


ok
good
ingat exercise lepas ni hahaha
sedapkan hati sendiri




ade ke org pegi keje mcm ni
pakai selipar bodo jer
tudung pun ikut suka hati letak jer
keje nk dekat area burj khalifa dah
tempat keje dah gah dah
tapi. ade aku kesah

hahaha



nama kedai makan : city moon cafe

address : area Karama
(near Khaled bin Al Waled metro station/ Burjuman shopping mall)
food :
nasi lemak - ok, rasa ala-ala nasi lemak makan kt kdai mamak msia
teh o saffron - good to try to, xde kt msia kn, bau wangi,

rasa lbh kurang sama dgn teh o yg biasa



Syukran gazeelan!





assalamualaikum!



3 comments:

Munirah said...

x makan kacang eh :P

EZAN IDMA said...

follow u :) style lah pakai sipper je g keje. haha

my5xurra said...

hye Mun: hehehe. kdg2 mkn, kdg2 xmkn kacang tu. hehehe. thanks for dropping comment.