Monday, September 28, 2009

Ramadhan dan Syawal

salam aidilfitri semua. wah. lama betul x hapdet blog nih. huhuhu. bulan Ramadhan n Syawal thn ni, rasanye mcm cepat sgt berlalu kn? kdg2 terfikir, cukup ke ibadah2 menyembah pd yg Esa pd bulan Ramadhan yg lpas. hrmm. kalu para muslimin muslimat yg betol2 mnunggu kehadiran Ramadhan ni, msti sedih dgn pemergian bulan yg Allah kurniakn utk kte sume ni.ape2 pn, moga kali ni kte sama2 mnjadi insan/hamba yg lbh berguna. wah. mcm ustazah dh plak kali ni. 'HE' said, kami ala2 mcm pasangan dlm ayat2 cinta spjg bulan Ramadhan aritu. hehehehe.

Ramadhan aritu mcm cepat jer rasanye, sibuk dgn keje, sbb nk cuti raya yg lama. kna catch up cepat2, jgn bg critical issue pending lama2 n bla bla bla...pahtu bz ngn jemputan2 berbkak pose. Alhmdllh. rezeki nih. mkn free. hehehe. sesungguhnye, suka jgk bkak kt hotel2 nih, buffet style, lpas mgrib buleh smbung lg. abih pn msti dh dlm 9.30pm gitu, org pegi Terawih pn dh blk, Astagfirullahalzim. ape nk jd ntah nih.



phtu mnggu last before raya, ade kna pegi Factory Testing plak kt Shah Alam, 4D3N. stay kt Quality hotel, yg tgh antara PKNS,SACC ngn plaza alam sentral tuh. ari 1st smpi sana pn dh abih round sume2 complex tuh, hahahaha. ligat giler. agak happening lar, sbb byk bazar jual bju2 raya bagai sume. tp, itu lah, kot kalu smpi 4 ari kt sana, mmg buhsan giler ahh. kalu pakcik makcik meniaga tu kuat daya ingatan, msti dia dh ingt muka nih dh. pegi sana tu ngn sorg lg engineer dr projek team, fauziah. minah ni kaki gk ngn ako. hehehe. best lar, saling menemani antara 1 sama lain. kalu x, mati kutu. ari last kami pegi shopping jauh sket, midvalley. heaven giler.almklum saje lah, kt JB ni, wpun ade brand2 besar cm Guess ke, MNG je, tp limited item je,x byk choice mcm kt KL nih, so..agak berabih jgk lah kt ctu...sama jek ngn fauziah tuh. hehehe, ape yg ako rembat. (sorry ler, no picture slagi kamera rosak n slagi ako mnggunakn hp karipap tu.hehehe)..hasil tangkapan kt mid valley, long cardigan, slim fit jeans ngn clutch. best tuuuuu...hehehe. ni blom cite psl tangkapan2 mase kt SACC, plaza alam sentral ngn PKNS lg tuh...biasa lar kn, pompuan..kot kalu pompuan ni x suke shopping,rasanye dunia akan suram kot...hahhaa. tafsiran ako sndiri lah ni...
ok..cukup cite shopping takat tuh lahhh..cter psl testing plak..ni utk testing component utk UPS system yg kami purchase..mcm breakers n meters..kt area politeknik shah alam..ape ke nama seksyen, seyes ako mcm xbape ingt plak..kilang tu nama GUTOR, mat salleh pnyer lahh..x ramai pn staff nye, tp production progress agak lincah..bagus bagus..
tiap ptg blk dr test kt kilang tu, nk ke hotel, walamakkk..jem amat wooo..tataw ler, dh jatuh level 'amat' ke x...tp bg ako yg stay kt JB ni, xde le jem mcm mane kt shah alam tuh. fuhhh..stress woo..ngn pose nyer lg..seyes rasa nk ngamuk je..tp mmndangkn kami ni nek cab jer, bkn drive pn,so kami melalak2 saje ler dlm cab tu. hahahaha..
pahtu, nk cte sket psl kt shah alam ni. sorry la klu ade readers2 kt cni org shah alam ke, just nk share experience n sdikit2 persoalan lah.
1.mmg ke area tmpt tu, org nye agak2 kerek n x buleh belahh sket?
ni sbb kes waiter kt ctu pn nk belagak ngn ako, so ape lg, ako isthihar perang trus.ade ke ako nk byr, dh terang2 ako g kt mesin cashier n bwk purse siap bkak nk kuarkn duit, tp dia buleh tgk ako ujung2 mata, tnya "NAK APER??!! NAK APER??!!" giler..tnya byk2 kali lak tuh..jap lg, ako tgk dia, atas bwh atas bwh, ako ckp "ntah ler?!!nk byr lar kot?!!!" amik ko..pahtu dia kira2..dia ckp rm11..ako men campak jerk duit tuh.. amik ko.. haaaa... jap lg, fauziah pn trus tarik ako blk hotel..hahahha..begitu lah..
2.klu mlm2 mmg xde port yg best2 eh nk lepak? happening2 sket cm downtown ke? ade mmbe gtaw ade gk 1 uptown ke ape,kt sek bpe ntah, tp x best..so?
3.quality hotel ni mmg save bajet ke?
sbb per, ade ke kt lobby hotel tutup lampu?? bile mlm lak tuh...bahaya wehh.. dh ler org x ramai kt hotel tu..aduhhh...ape lar nasib..n slalu nyer ako slalu jer perasan, byk gk org pelik2 yg nek lift sama ngn ako mase kt hotel tuh..fuh...tataw laahhhh..ako wat2 x nmpk saje...ade sape2 pnah dok hotel ni gk x?
wktu sahur pn sama, seram sejuk jek nk g kt cafe dorg, lobby dh tutup lmpu, kt cafe pn bkak lmpu kt tmpt 3,4 bjik meja je utk mkn sahur, yg len2 sume tutup. dasat kn? imagine le, minah yg kt meja nk check2 coupun sahur tu pn lmpu malap2 jer.seb bek minah tu x pki torchlight jer.fuhhhh...

xpe lah, ape2 pn, sume nye pngalaman dok kt hotel kt shah alam. nnt kang ade lg tu testing utk system tuh bile sume dh complete assembly. so, smpi lg ler kt ctu.

selamat hari raya semua. update utk crite raya. nnt mase free yg len lah plak eh? lalalalaaaaaaa...

2 comments:

azzamoro said...

hoi tak cakap pun dtg kl eh. kalau tak boleh buka sensame...

Iron Butterfly said...

entah. hoi jugak! aku dekat kot dgn shah alam tuuu.. sheesh.

tuela kan dah bosan takde geng mase datang. ape barang lepak pkns weih. haha.

btw, quality memang camtu, tutup lampu after midnight. dari dulu lagi.